English
T: 01 4319-186, M: 040 767-607, F: 01 4301-627, info@bip.si; Robbova 25, 1000 Ljubljana, SI-Slovenia

Predstavitev

Dobrodošli v jezikovni šoli BIP

V naši jezikovni šoli že od leta 1992 izobražujemo otroke med tretjim in osemnajstim letom starosti v skupinah od 4-8 udeležencev. V skupinskih tečajih poteka izobraževanje petih tujih jezikov: angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine in španščine. Poleg skupinskih tečajev poučujemo v manjših skupinah (do trije udeleženci) predvsem otroke, ki želijo pomoč pri pouku tujega jezika v osnovnih, srednjih šolah in gimnazijah, srednješolce pa pripravljamo tudi na maturo iz tujih jezikov. Za naše programe individualnega izobraževanja se odloča tudi precej odraslih. V podjetjih izvajamo strokovne učne programe, prilagojene potrebam po komuniciranju v različnih poslovnih situacijah. V večernih urah pa imamo v naši matični šoli za Bežigradom tečaje zgoraj omenjenih jezikov za odrasle.

Mednarodni izpiti
Naši učenci svoje znanje angleščine že več let uspešno dokazujejo na mednarodnih izpitih ESOL Univerze Cambridge, ki jo v Ljubljani zastopa The British Council. Vsako leto v juniju otroci opravljajo izpite Univerze Cambridge: KET, PET, FCE, CAE, CPE. Najmlajši člani se lahko udeležijo tudi mednarodnega testiranja YLT: Starter, Mover, Flyer.
Pri nemščini se znotraj skupin pripravljamo na izpite: Fit in Deutsch 1 in 2, starejši pa na izpita Start Deutsch 1 in 2 ter izpit Certifikat Deutsch-ZD.
Udeleženci francoskih ur izobraževanja se pripravljajo na izpit DELF, ki ima 6 stopenj.

Pedagoško osebje in učilnice
Za strokovno pedagoško delo skrbi 25 pedagoginj, ki poleg tečajev v sodobno opremljenih učilnicah naše jezikovne šole na Robbovi 25 vodijo tudi tečaje v ljubljanskih vrtcih in osnovnih šolah. V treh ljubljanskih vrtcih vodimo tudi programe integracij tujega jezika znotraj programa Commenius.

Sproščeno, zabavno in dinamično učenje
Z otovoritvijo knjižnice BIP-a spodbujamo branje v tujem jeziku z BIP-ovo bralno značko. Pouk naših najmlajših članov smo popestrili z urami plesa in oblikovanja v tujem jeziku, konec tedna pa se nam lahko pridružite v naših kreativnih delavnicah.

V mesecu maju vedno organiziramo dve učni uri zunaj učilnic. Učenci vseh skupin se lahko udeležijo eksternih ur v tujem jeziku in sicer: obisk ljubljanskega živalskega vrta, ljubljanskega gradu, ogleda našega mesta ter knjižnice v Ljubljani. Ob koncu leta pa organiziramo tudi zaključne izlete za otroke ter poletne šole v Ljubljani in Kranjski Gori ter v tujini.

DRUGI IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI V BIP-ovi HIŠI ZNANJ

Poleg jezikovnih programov smo v sodelovanju s strokovnjaki ter šolami po Ljubljani pripravili še dodatne izobraževalne programe za otroke in sicer:
KNJIŽNE DELAVNICE:

• Program opismenjevanja-črkarija ter kreativnega pisanja
• Program glasbenih uric za najmlajše
• Pravljične ustvarjalnice za najmlajše
• Dramsko-gledališka delavnica

Za vse člane naše šole imamo popoldan odprto BIP-ovo knjižnico. Naši člani se udeležujejo mednarodnih bralnih značk v sodelovanju z založbo Cambridge University Press in Rokus Klett. Možnost izposoje tuje literature v naši knjižnici imajo samo udeleženci BIP jezikovne šole.

V prijetnem okolju želimo s prijaznimi pedagoškimi sodelavci in strokovnim delom doseči sproščeno, zabavno in dinamično učenje tujega jezika, ki tako otroku kot odraslemu gradi samozavest in spodbuja razvoj miselnih spretnosti.

V upanju, da smo pri tem čimbolj uspešni, vas vljudno vabim k obisku naše šole!

kolektiv BIP jezikovne šole