English
T: 01 4319-186, M: 040 767-607, F: 01 4301-627, info@bip.si; Robbova 25, 1000 Ljubljana, SI-Slovenia

Sporočila za medije

ZGODNJE UČENJE jezikovnega in plesnega izražanja, računalništva, oblikovanja in slikanja
 
Ljubljana, 20.8.2003 - BIP jezikovna šola se je specializirala prav za delo z najmlajšimi in otroke že enajsto leto vpeljuje v svet tujih jezikov. Osnovno vodilo učenja je igra, ki mora bi dinamična, ustvarjalna, zanimiva ter dobro vodena, da bo otrok nevede pridobil besedni zaklad in obenem razvijal svojo motoriko, psihofizične in socialne sposobnosti. Spretnost in strokovnost pri delu zagotavlja šola s svojimi 28 pedagogi, ki vodijo angleške igralne urice za otroke od tretjega leta naprej, skupinske tečaje angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine in španščine za otroke od četrtega leta naprej, tečaje latinščine, individualne jezikovne tečaje za otroke in mladino ter pripravljalne tečaje na mednarodne izpite.

Ker postaja čas vse bolj dragocen in ker bi starši želeli dobiti kvalitetne storitve izobraževanj na istem mestu, smo se v letošnjem letu odločili povezati tudi s posameznimi strokovnjaki iz področja opismenjevanja, plesa in oblikovanja ter lutkarstva. V letošnjem letu ponuja šola v okviru BIP-ove otroške hiše znanj tudi pet novosti in sicer:
·         v popoldanskem času bosta potekala dva programa, ki jih bo vodila ga. Vilijenka Jalovec, ki je v slovenskem prostoru vodilna strokovnjakinja v zgodnjem opismenjevanju, in sicer program Vija-vaja za najmlajše, kjer bodo že štiri letni otroci skozi igro spoznavali svet črk, besed in glasov ter program Kreativnega pisanja za prvošolčke in šolarje prvih štirih razredov OŠ, ki bodo v popoldanskih urah enkrat tedensko že oblikovali in pisali svoje prve knjige in slikanice ter pripravili zaključno razstavo ustvarjenih del;
·         urice oblikovanja in slikanja so namenjene otrokom od četrtega leta dalje in bodo potekale enkrat tedensko, kjer bomo otrokom poleg risanja, slikanja in oblikovanja približali tudi značilnosti različnih materialom ter njihovo uporabo skozi človeško zgodovino.
·         Čira-čara lutkarija bo potekala enkrat tedensko in ga bo vodila pedagoginja Irena Zubalič Žan, stalna sodelavka Lutkovnega gledališča v Ljubljani
·         plesne ustvarjalnice za otroke od 3. leta starosti naprej bodo potekale pod okriljem plesnega studia Frfotaj
·         računalništvo, ki ga v obliki otroških tečajev izvaja LOGI računalniška šola , bodo potekale vsak popoldan v njihovi računalniški učilnici v skupnih prostorih za Bežigradom.
 
Pot do znanja je pri tako majhnih otrocih, ki zgodaj začnejo z učenjem lažja, vendar pa je kontinuiteta programov neizogibna, zato ima BIP jezikovna šola 13 stopenj jezikovnega izobraževanja, ki otrokom omogoči tudi pridobitev mednarodnih certifikatov ter nadaljevalne tečaje vseh programov v okviru BIP-ove otroške hiše znanj.
                                                                                                

Znanje tujih jezikov učencev BIP jezikovne šole potrjujejo tudi rezultati mednarodnih izpitov

Ljubljana, 26.8.2002 - Učenci BIP jezikovne šole so danes prejeli dokončne rezultate opravljenih izpitov Univerze Cambridge, ki jih v Ljubljani zastopa The British Council. Vsi udeleženci so v letošnjem letu uspešno dokazali, da je bil pedagoški proces v BIP jezikovni šoli v minulih letih na mednarodni ravni.
 
Ker v Sloveniji jezikovne šole, ki se ukvarjajo z jezikovnim izobraževanjem otrok, nimajo možnosti verifikacije svojih programov za jezikovno izobraževanje otrok, smo v BIP jezikovni šoli, kjer že 10. leto uspešno poučujemo tuje jezike otroke, mladino in odrasle tudi letos organizirali mednarodno preverjanje znanja svojih učencev.
 
V sodelovanju z Britanskim svetom se je v letošnjem juniju udeležilo mednarodnih izpitov Univerze Cambridge  21 učencev BIP jezikovne šole in sicer na vseh 5. Stopnjah zahtevnosti in sicer:
Izpit KET: je opravilo vseh 11 udeležencev, od tega 5 otrok z odliko
Izpit PET: je z odliko opravil 1 udeleženec
Izpit FCE: je uspešno opravilo vseh 7 udeležencev
Izpit CPE: sta uspešno opravili 2 udeleženki.
 
Da bo znanje udeležencev izobraževanja naše strateška usmeritev tudi v prihodnosti, bodo tudi v prihodnje zagotavljali mednarodno priznani programi in odlično usposobljeni ter motivirani pedagogi.